HUDVÅRD FÖR VÅRA SMÅTTINGAR Tips, tyckande, råd, rön och personliga reflektioner

tisdag 8 juni 2010

Hudvård barn

Hudvård för barn är som jag skrivit tidigare ett känsligt ämne. Vi vill ge våra barn det bästa, men hudvård är ett ämne som de flesta har relativt liten kunskap om, så det är lätt att det blir fel. Eller fel och fel, det är lätt att vi köper hudvårdsprodukter som inte ger de resultat vi vill ha eller i värsta fall till och med förvärrar barnets hud.

Hudvård barn: Bli detektiv och lär dig läsa innehållsförteckningen!

För att veta om den hudvård du handlar är bra eller inte måste du förstås lära dig känna igen vilka ingredienser som är ok och vilka som inte är det. Jag har tidigare skrivet om ingredienser såsom Parabener (konserveringsmedel) och mineralolja och gemensamt för dessa, på ren svenska, är de är skräp. De gör i bästa fall ingen nytta för barnets hud och i värsta fall så skadar de den. Vissa experter menar att hudvård för våra barn är minst lika viktigt som maten de äter, eftersom hudvård också tas upp av kroppen och går ut i blodet. Jag kan anse att detta är en överdrift, det ska jag erkänna. Maten är viktigare. Men, icke desto mindre, har vi hittills underskattat hur viktigt hudvård är för våra barn. Och hur ingredienserna i hudvård påverkar barnets kropp.

För att veta vad du smörjer ditt barn med bör du därför lära dig att läsa på innehållsförteckningen. Du måste ta reda på vad alla e-nummer och konstiga namn betyder. Detta även om du just nu bara inhandlar naturlig hudvård och ekologisk hudvård för ditt barn. Varför? Jo, för att naturlig hudvård har blivit en populär nisch rent kommersiellt och att det därför har en tendens att dyka upp oseriösa aktörer som vill kapitalisera på detta.

Så, ta reda på fakta, utbilda dig, skaffa dig kunskap. Först när du har gjort det kan du bilda dig en uppfattning om vad som är bäst hudvård för ditt barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar