HUDVÅRD FÖR VÅRA SMÅTTINGAR Tips, tyckande, råd, rön och personliga reflektioner

lördag 7 augusti 2010

Ekologisk tandkräm

För att par dar sen fick jag ett ovanligt spörsmål i sammanhanget som jag tänkte ta upp här. Det var en väninna till mig som frågade om jag kunde rekommendera någon bra, naturlig tandkräm för barn. För mig var detta absolut inget specialistområde men eftersom jag alltid varit nyfiken på ny kunskap och, inte minst, nya produkter så svarade jag ungefär "nej, inte på rak arm, men ge mig ett par dagar så ska jag återkomma med ett svar". Därefter begav jag mig hem för att läsa på i ämnet och i nästa steg beställa hem ett par produkter att testa.

Sagt och gjort. Jag är alltjämt ingen specialist, men har kommit fram till att logiken för hudvård och hudvårdsprodukter även går att använda i sammanhang av tänder och tandvård. Nästan samtliga av våra vanliga tandkrämer innehåller nämligen flera massproducerade, syntetiska ingredienser och jag blev inte förvånad när det välkända - och okända - konserveringsmedlet "Parabener" dök upp på innehållsförteckningen. Det är ganska ironiskt. Jag har länge undvikit Parabener i hudvård med idogt användande av ekologisk hudvård både för eget vidkommande och för mitt barn, men däremot så har jag varje morgon och kväll fyllt hela munnen med ämnet via min tandkräm.

Efter att ha testat ett par olika alternativ för ekologisk tandkräm fastnade jag för Urtekrams tandkärm med Eucalyptus. Detta är en vegetabilisk, naturlig tandkräm med ingredienser såsom Aloe Vera och myrra. Därtill ger det naturliga Eucalyptus en frisk smak och efter att ha borstat mina och min dotters tänder med den här, känns det som att jag nu har ett bra svar åt min väninna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar